Smažené sépie v pivním těstíčku
31 min.
Ingredience
- 1kusSalát ledový
- 2kusyCitrony
- 1kilogramSépie
- Pivní těstíčko
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 1,5decilitryOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme listy ledového salátu, vodu setřepeme a listy odložíme do mísy.
- 2Vykuchané sépie dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme je na kroužky přibližně 1 cm silné.
- 3Připravíme si těstíčko: v misce vyšleháme mouku s pivem, solí a pepřem.
- 4V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej. Nakrájené kroužky ponoříme do těstíčka tak, aby byly celé těstíčkem pokryté, opatrně je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme je z každé strany do zlatova přibližně po 2 - 3 minutách z každé strany. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, odložíme na papírovou utěrku okapat.
- 5Smažené sépie podáváme teplé s hlávkovým salátem a citrónem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.