Smažené sépie v pivním těstíčku

31 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme listy ledového salátu, vodu setřepeme a listy odložíme do mísy.
  • 2
    Vykuchané sépie dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme je na kroužky přibližně 1 cm silné.
  • 3
    Připravíme si těstíčko: v misce vyšleháme mouku s pivem, solí a pepřem.
  • 4
    V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej. Nakrájené kroužky ponoříme do těstíčka tak, aby byly celé těstíčkem pokryté, opatrně je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme je z každé strany do zlatova přibližně po 2 - 3 minutách z každé strany. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, odložíme na papírovou utěrku okapat.
  • 5
    Smažené sépie podáváme teplé s hlávkovým salátem a citrónem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.