Smažené šištičky z bulguru a jehněčího masa
60 min.
Ingredience
- 200gramůBulgur
- 500gramůJehněčí kýta
- 2kusyCibule
- 1lžíceKmín římský
- 2lžičkyPepř cayenský
- 2špetkySůl
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůJehněčí maso mleté
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 50gramůOřechy vlašské
- 1litrOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2906 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
291 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bulgur namočíme do vody, zakryjeme a necháme cca 15min bobtnat. Z masa odkrojíme tuk a šlachy a nakrájíme ho na kostičky. Oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Poté 500g masa společně s cibulí umeleme na masovém strojku.
- 2Bulgur scedíme, necháme okapat a propracujeme ho s masem, římským kmínem, cayenským pepřem a solí. Hmotu uložíme na 1h do lednice.
- 3Mezitím připravíme náplň. Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud se nerozdrobí. Dochutíme račatovým protlakem, skořicí a osolíme. Přidáme nasekané ořechy, promícháme.
- 4Směs bulguru a masa rozdělíme na cca 20částí. Každou na dlani stlačíme na placičku, dáme na ni 2lžičky náplně, přetáhneme přes náplň, uzavřeme a vytvarujeme do šišky. Rozpálíme olej a šišky v něm smažíme cca 4min. Vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme osušit na papírové utěrce a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. okurkový jogurt a chlebové placky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.