Smažené skopové na cibulce
55 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 15gramůUcho Jidášovo
- 8kusůCibulka jarní
- 400gramůSkopová kýta
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceFazolová omáčka žlutá
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy. Smícháme cukr, sójovu omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob. Vzniklou směsí přelijeme maso a necháme marinovat cca 30-45min.
- 2Mezitím necháme 25-30min luhovat ve vodě jidášovo ucho. Poté scedíme a nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno.
- 3V pávni rozpálíme olej a za stálého míchání restujeme maso cca 1min, dokud nezmění barvu. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Slijeme olej, ponecháme pouze jednu lžíci a do pánve přidáme cibulku, zázvor, houby a omáčku ze žlutých bobů. Promícháme, přidáme maso a cca 1min povaříme.
- 4Pokapeme sezamovým olejem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.