Smažené smetanové čtverečky s brandy

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 3lžíceCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 2kusyVejce slepičí
    • 75gramůMáslo čerstvé
    • 3lžíceSmetana zakysaná 15%
    • 4lžíceSherry brandy
    • 1,5lžičkyCitronová kůra
    • 430gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 150gramůTuk rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
46 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosejeme mouku (30 g odložíme na posypání válu), přidáme kypřicí prášek, krupicový cukr, sůl, ustrouhanou citronovou kůru, změklé máslo a smetanu. Uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehaná vejce a brandy. Vypracujeme hladké, vláčné těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 45 minut odpočinout.
  • 2
    Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučeném vále po částech vyválíme asi 1 cm silné placky. Rádýlkem vykrájíme čtverce o straně asi 4 cm.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme rostlinný tuk na 180 °C a po částech smažíme z obou stran čtverečky. Usmažené necháme na ubrousku okapat, sypeme moučkovým cukrem a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.