Smažené sněhové věnečky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
473 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se solí a 10 g moučkového cukru. Přidáme žloutky, mléko, rum a vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut odpočinout.
  • 2
    Na pracovní ploše rozválíme těsto na plát a nakrájíme na čtverečky. Každý čtvereček uprostřed 2x nařízneme, složíme v půli a stočíme do věnečku. Těsto necháme chvíli oschnout.
  • 3
    Věnečky vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 4
    Nakonec věnečky obalíme ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.