Smažené sněhové věnečky
40 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMléko polotučné
- 1lžíceRum
- 300mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
473 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí a 10 g moučkového cukru. Přidáme žloutky, mléko, rum a vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut odpočinout.
- 2Na pracovní ploše rozválíme těsto na plát a nakrájíme na čtverečky. Každý čtvereček uprostřed 2x nařízneme, složíme v půli a stočíme do věnečku. Těsto necháme chvíli oschnout.
- 3Věnečky vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku.
- 4Nakonec věnečky obalíme ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.