Smažené špenátové lístky v medové krustě a jablky
45 min.
Ingredience
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 2gramySůl
- 120gramůMed včelí
- 1kusPomeranče
- 50gramůZázvor celý
- 1kusJablka
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCukr moučkový
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
54 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy vložíme do vody, důkladně propereme. Po vyjmutí osušíme na utěrce. Máme-li starší špenát, spaříme listy vroucí vodou se špetkou soli a zchladíme v ledu.
- 2Do menší pánvičky vlijeme med, zahřejeme, přidáme šťávu vymačkanou z pomeranče a na jemno nastrouhaný zázvor. Za stálého míchání krátce povaříme. Jablko omyjeme, odstraníme jadřince, i se slupkou pokrájíme na klínky. Vložíme do medového rozvaru, chvíli povaříme. Vejce rozklepneme, rozšleháme, v další pánvi rozpálíme olej na 190 °C, špenátové lísty obalíme v mouce smíchané se škrobem a namáčíme do vajec. Ihned vkládáme do oleje, krátce osmažíme do zlatova. Po vyjmutí z jedné stany potřeme medovou omáčkou, můžeme i poprášit cukrem.
- 3Listy rozdělíme na talíře, doplníme jablky, pokapeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.