Smažené špenátové lístky v medové krustě a jablky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
54 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové listy vložíme do vody, důkladně propereme. Po vyjmutí osušíme na utěrce. Máme-li starší špenát, spaříme listy vroucí vodou se špetkou soli a zchladíme v ledu.
  • 2
    Do menší pánvičky vlijeme med, zahřejeme, přidáme šťávu vymačkanou z pomeranče a na jemno nastrouhaný zázvor. Za stálého míchání krátce povaříme. Jablko omyjeme, odstraníme jadřince, i se slupkou pokrájíme na klínky. Vložíme do medového rozvaru, chvíli povaříme. Vejce rozklepneme, rozšleháme, v další pánvi rozpálíme olej na 190 °C, špenátové lísty obalíme v mouce smíchané se škrobem a namáčíme do vajec. Ihned vkládáme do oleje, krátce osmažíme do zlatova. Po vyjmutí z jedné stany potřeme medovou omáčkou, můžeme i poprášit cukrem.
  • 3
    Listy rozdělíme na talíře, doplníme jablky, pokapeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.