Smažené šproty

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaPepř cayenský
    • 1lžičkaSůl
    • 1kusCitrony
    • 450gramůŠproty v oleji
    • 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1136 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
111 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole zahřejeme vyšší vrstvu oleje.
  • 2
    V míse promícháme hladkou mouku s cayenským pepřem a solí. Přidáme omyté šproty a rovnoměrně je směsí obalíme. Vše vyklopíme do síta a z ryb setřeseme přebytečnou mouku.
  • 3
    Šproty vložíme do kastrolu s olejem a smažíme asi 3 minuty dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 4
    Ihned podáváme, na každý talíř položíme dílek citronu. Vhodnou přílohou je tmavý chléb s máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.