Smažené sušené švestky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle oloupeme. Sušené švestky omyjeme studenou vodou, do každé vmáčkneme mandli a pokapeme je rumem.
  • 2
    Z hladké mouky, vlažného mléka a rozdrobeného droždí vytvoříme těsto, ve kterém švestky obalíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a obalené švestky v něm krátce osmahneme. Necháme je okapat od oleje a pak je ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, na každou dáme ušlehanou šlehačku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.