Smažené vepřové maso se zeleninou

35 min.
Čína

Ingredience

    • 115gramůRajčata
    • 170gramůCuketa
    • 1kusCibulka jarní
    • 230gramůVepřové maso libové
    • 1lžíceOmáčka sójová
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 1lžičkaVíno rýžové čínské
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 1lžičkaSůl
    • 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
887 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Cuketu nakrájíme na dílky, rajčata na stejně velké kousky a cibuli také pokrájíme. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme se lžičkou sójové omáčky, cukrem, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a chvíli necháme marinovat.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme za stálého míchání cca 1 min. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme zeleninu a za stálého míchání osmahneme cca 2 min. Ochutíme solí, vrátíme zpět maso a vaříme další minutu. Nakonec vmícháme zbytek sójové omáčky, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.