Smažené vepřové maso se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 115gramůRajčata
- 170gramůCuketa
- 1kusCibulka jarní
- 230gramůVepřové maso libové
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
887 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Cuketu nakrájíme na dílky, rajčata na stejně velké kousky a cibuli také pokrájíme. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme se lžičkou sójové omáčky, cukrem, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a chvíli necháme marinovat.
- 2V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme za stálého míchání cca 1 min. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme zeleninu a za stálého míchání osmahneme cca 2 min. Ochutíme solí, vrátíme zpět maso a vaříme další minutu. Nakonec vmícháme zbytek sójové omáčky, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.