Smažení garnáti – krevety
10 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 0,5kusOkurka salátová
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusCitronová tráva
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaChilli paprička
- 125gramůHlíva ústřičná
- 1lžičkaZázvor mletý
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaOmáčka rybí
- 2lžíceVíno rýžové čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na proužky nakrájíme okurku. Rozehřejeme ve woku olej, přidáme pokrájené jarní cibulky, okurku, česnek, citronovou trávu, hlívy ústřičné, chilli a zázvor a smažíme 2 minuty. Přidáme garnáty (krevety) a smažíme další minutu.
- 2Solamyl, vodu, rybí a sójovou omáčku mícháme, až získáme hladkou pastu, přimícháme ji s rýžovým vínem do woku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.