Smažení líni v jemném pivnim těstíčku
46 min.
Ingredience
- Na odstranění slizu
- Těstíčko
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 4kusyLín
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1200 kcal
Bílkoviny
180 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Den dopředu čerstvé vykuchané líny dobře omyjeme, posypeme solí a odložíme do chladničky.
- 2Druhý den z línů seškrábneme tupou stranou nože sliz a znovu je pořádně omyjeme. Potom je rozpůlíme tak, že z nich vyřízneme podél páteře ostrý nožem filety, které pokapeme citrónovou šťávou a osolíme je.
- 3Připravíme si těstíčko: do mísy nalijeme 250ml černého piva, přimícháme hrnek hladké mouky, 1 lžíci oleje, sůl a papriku. Těstíčko necháme 30 minut odpočinout.
- 4Ve větší pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu, filety namočíme do těstíčka a smažíme je pomalu 3-4 minuty dozlatova z každé strany. servírujeme je hned teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.