Smažení líni v jemném pivnim těstíčku

46 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1200 kcal
Bílkoviny
180 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den dopředu čerstvé vykuchané líny dobře omyjeme, posypeme solí a odložíme do chladničky.
  • 2
    Druhý den z línů seškrábneme tupou stranou nože sliz a znovu je pořádně omyjeme. Potom je rozpůlíme tak, že z nich vyřízneme podél páteře ostrý nožem filety, které pokapeme citrónovou šťávou a osolíme je.
  • 3
    Připravíme si těstíčko: do mísy nalijeme 250ml černého piva, přimícháme hrnek hladké mouky, 1 lžíci oleje, sůl a papriku. Těstíčko necháme 30 minut odpočinout.
  • 4
    Ve větší pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu, filety namočíme do těstíčka a smažíme je pomalu 3-4 minuty dozlatova z každé strany. servírujeme je hned teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.