Smaženky z ricotty s pomerančovou omáčkou

13 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malém hrnci smícháme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovým likérem, máslem a smetanou. Máslo necháme rozpustit a pomalu přivedeme k varu.
  • 2
    Snížíme teplotu a zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne.
  • 3
    Na smaženky si připravíme olej, čerstvou ricottu rozmačkanou na kaši, mouku, 2 lžíce krupicového cukru, 2 vejce a lžíci pomerančové kůry, vše smícháme a vypracujeme těsto.
  • 4
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Pomocí lžíce utvoříme hrudky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je 1-2 minuty po obou stranách. Pomocí děrované lžíce vyndáme hrudky a klademe je na papírovou utěrku, abychom se tak zbavili přebytečného oleje.
  • 5
    Před podáváním smaženky posypeme mletým cukrem. Podáváme je s pomerančovou omáčkou a ozdobené dílky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.