Smaženky z ricotty s pomerančovou omáčkou
13 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 225gramůPomerančová šťáva
- 80gramůCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceLikér pomerančový
- 60gramůMouka polohrubá
- 225gramůSýr Ricotta
- 1kusPomeranče
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžícePomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1V malém hrnci smícháme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovým likérem, máslem a smetanou. Máslo necháme rozpustit a pomalu přivedeme k varu.
- 2Snížíme teplotu a zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne.
- 3Na smaženky si připravíme olej, čerstvou ricottu rozmačkanou na kaši, mouku, 2 lžíce krupicového cukru, 2 vejce a lžíci pomerančové kůry, vše smícháme a vypracujeme těsto.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Pomocí lžíce utvoříme hrudky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je 1-2 minuty po obou stranách. Pomocí děrované lžíce vyndáme hrudky a klademe je na papírovou utěrku, abychom se tak zbavili přebytečného oleje.
- 5Před podáváním smaženky posypeme mletým cukrem. Podáváme je s pomerančovou omáčkou a ozdobené dílky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.