Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
1 g
Cukr
180 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odkrojíme horní a dolní část ananasu. Okrájíme ananas až na dužinu a pokrájíme na plátky. Dřevnatý střed vykrojíme a vyhodíme.
  • 2
    Vložíme do mísy mouku, přidáme cukr, vlijeme žloutky a přisypeme špetku soli. Střídavě přiléváme mléko a víno a rozmícháme středně husté těstíčko. Necháme 20 minut odpočívat.
  • 3
    Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme ho do těstíčka.
  • 4
    V pánvi nebo ve fritovacím hrnci zahřejeme tuk na 180 °C. Obalíme pokrájené plátky ananasu v těstíčku a v tuku je smažíme z obou stran dozlatova.
  • 5
    Děrovanou sběračkou a necháme na papírové utěrce okapat.
  • 6
    V hlubokém talíři si smícháme moučkový cukr se skořicí a osmažený ananas ve směsi před podáváním obalíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 10. 1. 2016
Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína
Výborná chuťovka. Tato teplá varianta byla velice příjemná. Určitě vyzkoušejte 😉.