Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína
45 min.
Ingredience
- 1kusAnanas
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50lžicCukr moučkový
- 3špetkySkořice mletá
- 5lžicOlej rostlinný
- Na těstíčko
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4centilitryVíno portské
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
1 g
Cukr
180 g
Postup přípravy
- 1Odkrojíme horní a dolní část ananasu. Okrájíme ananas až na dužinu a pokrájíme na plátky. Dřevnatý střed vykrojíme a vyhodíme.
- 2Vložíme do mísy mouku, přidáme cukr, vlijeme žloutky a přisypeme špetku soli. Střídavě přiléváme mléko a víno a rozmícháme středně husté těstíčko. Necháme 20 minut odpočívat.
- 3Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme ho do těstíčka.
- 4V pánvi nebo ve fritovacím hrnci zahřejeme tuk na 180 °C. Obalíme pokrájené plátky ananasu v těstíčku a v tuku je smažíme z obou stran dozlatova.
- 5Děrovanou sběračkou a necháme na papírové utěrce okapat.
- 6V hlubokém talíři si smícháme moučkový cukr se skořicí a osmažený ananas ve směsi před podáváním obalíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 10. 1. 2016
Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína
Výborná chuťovka. Tato teplá varianta byla velice příjemná. Určitě vyzkoušejte 😉.