Smažený candát
35 min.
Ingredience
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 1000gramůCandát obecný
- 150gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
109 mg
Cukr
190 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného candáta vykucháme, rozpůlíme, páteř vykrojíme a rybu naporcujeme. Maso osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 15 minut odležet.
- 2Porce osušíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a usmažíme na másle do zlatova.
- 3Podáváme se smaženými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.