Smažený fogoš
40 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůCandát obecný
- 400mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2122 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
202 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
103 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchané a šupin zbavené candáty omyjeme, osušíme a po stranách uděláme příčné zářezy. Ze všech stran osolíme a necháme chvíli odležet.
- 2Mouku smícháme se sladkou paprikou, ryby v ní obalíme a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Přitom je obloukovitě ohneme, aby se otevřely zářezy.
- 3Upečené položíme na mísu, dozdobíme plátky citronu a podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.