Smažený fogoš

40 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2122 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
202 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
103 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané a šupin zbavené candáty omyjeme, osušíme a po stranách uděláme příčné zářezy. Ze všech stran osolíme a necháme chvíli odležet.
  • 2
    Mouku smícháme se sladkou paprikou, ryby v ní obalíme a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Přitom je obloukovitě ohneme, aby se otevřely zářezy.
  • 3
    Upečené položíme na mísu, dozdobíme plátky citronu a podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.