Smažený hermelín se šunkou
18 min.
Ingredience
- 10gramůOlej slunečnicový
- 300gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 100gramůŠunka dušená
- 80gramůOmáčka tatarská
- 4gramySůl
- 10gramůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 160mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůBrambory vařené
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
45 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
962 mg
Postup přípravy
- 1Hermelín nakrájíme na silnější plátky, šunku na tenké plátky, plátky hermelínu zabalíme vždy do jednoho plátku šunky. Můžeme také hermelín nechat vcelku, podélně ho rozkrojit a mezi dvě půlky vložit plátek šunky.
- 2Do misky nalijeme mléko, přisypeme mouku, přidáme vejce, osolíme, přikápneme olej, pivo a důkladně promícháme. Zabalený hermelín namočíme v tomto těstíčku a smažíme v rozpáleném másle dozlatova.
- 3Hermelín upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 24. 9. 2015
Smažený hermelín se šunkou
Smažený hermelín se šunkou je velká dobrota. Nejdřív jsem měla strach, že mi z té šunky vyteče. Sice se tak stalo, ale jen úplně trošinku na krajích, protože jsem šunku dobře nezabalila, ale jinak zůstal celý a byl velice chutný.😋