Smažený hrášek
25 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 50gramůTuk
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
37 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Vejce, mléko, mouku a špetku soli rozkvedláme na řidší těsto.
- 2Mezitím v malém rendlíku silně rozehřejeme tuk asi tak 1 cm vysoko.
- 3Poté těsto přes cedník na přípravu játrové rýže po částech vlijeme do rozehřátého tuku.
- 4Vidličkou vzniklé hrášky v tuku rozdělíme, aby se při smažení neslepily.
- 5Osmažené hrášky vyndáme děrovanou lopatičkou a pokládáme na talíř přikrytý papírovým ubrouskem, aby se přebytečný tuk odsál.
- 6Hrášky podáváme lžíci na každou porci zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.