Smažený hrášek

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
37 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce, mléko, mouku a špetku soli rozkvedláme na řidší těsto.
  • 2
    Mezitím v malém rendlíku silně rozehřejeme tuk asi tak 1 cm vysoko.
  • 3
    Poté těsto přes cedník na přípravu játrové rýže po částech vlijeme do rozehřátého tuku.
  • 4
    Vidličkou vzniklé hrášky v tuku rozdělíme, aby se při smažení neslepily.
  • 5
    Osmažené hrášky vyndáme děrovanou lopatičkou a pokládáme na talíř přikrytý papírovým ubrouskem, aby se přebytečný tuk odsál.
  • 6
    Hrášky podáváme lžíci na každou porci zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.