Smažený jablíčkový dezert

18 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme vinné těstíčko: v míse si vyšleháme bílé víno s moukou a s vejci dohladka. Do misky nasypeme skořicový cukr. Omytá větší jablka osušíme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na plátky. V pánvi si rozehřejeme olej. Plátky jablek namočíme v těstíčku a usmažíme je z každé strany dozlatovaSmažíme je přibližně 1-2 minuty. Usmažené plátky odložíme na papírovou utěrku, necháme je okapat a pak horké obalíme ve skořicovém cukru. Obalené plátky poklademe na talíř a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.