Smažený kapr v pivním těstíčku
20 min.
Ingredience
- 700gramůKapr obecný
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4špetkySůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 125mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Kapra opláchneme a pokrájíme na kousky o tloušťce asi 3 centimetry. Zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Rybu osolíme a opepříme.
- 2V misce smícháme v pivu hladkou mouku a 3 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těstíčka. Nakonec do těstíčka přidáme špetku muškátového oříšku.
- 3V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj rybí kousky. Smažíme je dozlatova asi 5 minut. Potom vyjmeme a necháme okapat na papíru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.