Smažený kapr v pivním těstíčku

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
360 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra opláchneme a pokrájíme na kousky o tloušťce asi 3 centimetry. Zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Rybu osolíme a opepříme.
  • 2
    V misce smícháme v pivu hladkou mouku a 3 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těstíčka. Nakonec do těstíčka přidáme špetku muškátového oříšku.
  • 3
    V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj rybí kousky. Smažíme je dozlatova asi 5 minut. Potom vyjmeme a necháme okapat na papíru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.