Smažený květák po italsku
35 min.
Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusKvěták
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
51 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Květák vyjmeme, necháme okapat a oschnout.
- 2Růžičky obalíme v mouce a smažíme je v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
- 3Podáváme s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 14. 10. 2015
Smažený květák po italsku
Tento recept je snad nejjednodušší, co jsem kdy na smažený květák dělala. Je rychlý, levný a pochutná si na něm celá rodina. Dávám pět hvězdiček a doporučuji ho vyzkoušet.