Smažený obalovaný sýr
15 min.
Ingredience
- 5lžicStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1520 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
140 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
653 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sýr nakrájený na silnější plátky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Postup zopakujeme, ale při obalování vynecháme mouku.
- 2Obalený sýr zprudka smažíme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
kuala
po 9. 6. 2014
Klasika ...
trribulus
st 2. 4. 2014
Musí být hodně rozpálený olej, aby se to rychle upeklo. Pak sýr nemá čas aby se roztekl. Smažím různé druhy sýra a většinou se mi to podaří.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
U českého smažáku moc záleží na výběru sýra. Jak se roztéká, není to nic moc. Musí být kvalitní.
Anonymní uživatel
čt 22. 1. 2015
Nojo klasika . Ale dobrá klasika !