Smažený pastinák

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
    • 1decilitrMléko polotučné
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 800gramůPastinák
    • 1,5litryVoda pitná
    • 1decilitrOlej stolní
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
11 g
Cukr
228 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý pastinák uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, mléka, lžíce oleje, mouky, papriky a soli – těstíčko má být středně husté. Prochladlé plátky pastináku v něm namáčíme, vkládáme je do rozehřátého oleje a smažíme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.