Smažený pastinák
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1decilitrMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůPastinák
- 1,5litryVoda pitná
- 1decilitrOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
11 g
Cukr
228 mg
Postup přípravy
- 1Omytý pastinák uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, mléka, lžíce oleje, mouky, papriky a soli – těstíčko má být středně husté. Prochladlé plátky pastináku v něm namáčíme, vkládáme je do rozehřátého oleje a smažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.