Smažený pórek s bůčkem a sýrem v těstíčku

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 450gramůPórek
    • 750gramůVepřový bok uzený
    • 350gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 120gramůVejce slepičí
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 20gramůSůl
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
52 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý bůček uvaříme doměkka, vykostíme jej a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Pórek očistíme, omyjeme, spaříme a naporcujeme na kousky dlouhé asi 7cm. Podélně je rozřízneme na polovinu.
  • 3
    Sýr nakrájíme na plátky. Z vajec, mléka, prosáté mouky a soli připravíme husté těstíčko. Do rozříznutého pórku vložíme bůček a vše zabalíme do plátku sýru. Závitek spíchneme párátkem.
  • 4
    Nakonec závitky namáčíme do těstíčka a smažíme je v horkém oleji dozlatova. Po usmažení vyjmeme párátka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.