Smažený pórek s bůčkem a sýrem v těstíčku
80 min.
Ingredience
- 450gramůPórek
- 750gramůVepřový bok uzený
- 350gramůSýr Eidam cihla 40%
- 120gramůVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSůl
- 250mililitrůMléko polotučné
- 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
52 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý bůček uvaříme doměkka, vykostíme jej a nakrájíme na plátky.
- 2Pórek očistíme, omyjeme, spaříme a naporcujeme na kousky dlouhé asi 7cm. Podélně je rozřízneme na polovinu.
- 3Sýr nakrájíme na plátky. Z vajec, mléka, prosáté mouky a soli připravíme husté těstíčko. Do rozříznutého pórku vložíme bůček a vše zabalíme do plátku sýru. Závitek spíchneme párátkem.
- 4Nakonec závitky namáčíme do těstíčka a smažíme je v horkém oleji dozlatova. Po usmažení vyjmeme párátka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.