Smažený sýr

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
883 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme plátky sýra o šířce 1-1,5 cm .
  • 2
    Plátky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a vkládáme do horkého tuku.
  • 3
    Sýr smažíme zprudka, aby se neroztékal.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 9. 2015
Smažený sýr
I když jsem sýr vložila do více horkého oleje, malinko se začal roztékat. Možná to byla moje chyba, že jsem ho nedůsledně obalila nebo olej měl být ještě více rozehřátý, nevím.... Já osobně používám na smažení sýr maximálně 30%, čím je tučnější, tím má větší tendenci roztékat se. Obaluji tak, že do rozšlehaného vejce přidám trochu mléka, ale opravdu malinko a sýr obalím v mouce, vejcích, strouhance a ještě jednou ve vejcích a strouhance. Smažím taky prudčeji, zbytečně sýr stále neotáčím. Usmažím z jedné strany, pomocí kleští nebo velké silikonové pinzety otočím a když se pak sýr začně jakoby nafukovat, tak ho rychle vyjmu. Pak už totiž praskne. Na jednu porci počítám 100 g sýra. Oleje na smažení používám o hodně více než uvádí recept, na menší pánvičku dávám cca 100 - 130 ml a na větší více. Hodnotím kladně, jelikož ten mírný nezdar mohl být zaviněný mýma rukama 😠