Smažený vepřový mozeček
25 min.
Ingredience
- 800gramůVepřový mozek
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 6lžicStrouhanka
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
335 mg
Cukr
825 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový mozeček spaříme horkou vodou a odstraníme z něj všechny blány a krev. Rozdělíme ho na porce, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a obalené porce mozečku v něm smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené porce osolíme a podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.