Směs červeného ovoce
15 min.
Ingredience
- 250gramůTřešně
- 175gramůMaliny
- 150gramůRybíz červený
- 120gramůOstružiny
- 120gramůJahody zahradní
- 50gramůCukr krupice
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Všechno ovoce omyjeme (třešně vypeckujeme) a vsypeme do kastrolu. Přilijeme 150 ml vody a zvolna uvedeme do varu. Cukr promícháme s kukuřičným škrobem dohladka a postupně vmícháme k ovoci. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout a potom ji rozdělíme do mističek.
- 2Dezert můžeme doplnit vanilkovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.