Smetanová drůbeží polévka s mandlemi

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žloutky rozšleháme ve smetaně.
  • 2
    Polovinu mandlí s moukou osmažíme na másle, zašleháme vývar a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni. Na konec vmícháme víno a smetanu se žloutky, poté už jen zahřejeme, nevaříme. Polévku rozmixujeme a podáváme se zbylými mandlemi, které jsme nasucho osmažili. Podáváme jako předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.