Smetanová drůbeží polévka s mandlemi
35 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMandle
- 1litrVývar drůbeží
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 160mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žloutky rozšleháme ve smetaně.
- 2Polovinu mandlí s moukou osmažíme na másle, zašleháme vývar a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni. Na konec vmícháme víno a smetanu se žloutky, poté už jen zahřejeme, nevaříme. Polévku rozmixujeme a podáváme se zbylými mandlemi, které jsme nasucho osmažili. Podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.