Smetanová francouzská omáčka
17 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůZakysaná smetana
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
489 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme jemně posekanou cibuli a lehce orestujeme. Podlijeme bílým vínem a povaříme 10 minut. Přilijeme kysanou smetanu a povaříme ještě 2 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Omáčku přecedíme přes jemné sítko a nakonec zakapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.