Smetanová hříbjanka

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
290 mg
Cukr
409 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pravé sušené hříbky promyjeme a namočíme do studené vody (2 dl) na 30 minut. Pak hříbky scedíme.
  • 2
    Dáme vařit 1.2 litru vody, přidáme do ni kmín, sůl, houby a vaříme minimálně 20 minut.
  • 3
    1.5 dl zakysané krémové smetany smícháme s 1 lžíci mouky a 1 vejcem a přidáme ji za stálého míchání do polévky.
  • 4
    Smetanu s vejcem necháme projít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.