Smetanová hříbjanka
40 min.
Ingredience
- 1,4litryVoda pitná
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 1,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
290 mg
Cukr
409 mg
Postup přípravy
- 1Pravé sušené hříbky promyjeme a namočíme do studené vody (2 dl) na 30 minut. Pak hříbky scedíme.
- 2Dáme vařit 1.2 litru vody, přidáme do ni kmín, sůl, houby a vaříme minimálně 20 minut.
- 31.5 dl zakysané krémové smetany smícháme s 1 lžíci mouky a 1 vejcem a přidáme ji za stálého míchání do polévky.
- 4Smetanu s vejcem necháme projít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.