Smetanová miska s čokoládou
80 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda 70% kakao
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaVanilkový lusk
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr moučkový
- 4lžíceJogurt bílý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu, mléko a koňak vložíme do malého hrnce, za občasného míchání vše vaříme na mírném plameni asi 5 minut, dokud se čokoláda nerozpustí. Dbáme na to, aby směs neprošla varem. Poté dáme hrnec stranou.
- 2V míse důkladně promícháme vejce, žloutky, vanilkovou esenci, smetanu a cukr. Přidáme ke směsi s čokoládou, rozmícháme dohladka.
- 3Vzniklou směs rozdělíme do čtyř misek. Misky položíme do zapékací misky a zalijeme vroucí vodou tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky misek. Pečeme asi 40 minut. Mističky s čokoládovou směsí vyjmeme, necháme 30 minut vychladit, poté je dáme na hodinu do chladničky. Nakonec je ozdobíme jogurtem a posypeme strouhaným muškátovým oříškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.