Smetanová omáčka k bílému chřestu s rajčaty

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
343 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Spařená rajčata oloupeme a dužinu, zbavenou semen, nakrájíme na kostičky. Lístky bazalky nasekáme nadrobno. Máslo rozehřejeme.
  • 2
    Ve vodní lázni šleháme žloutky s citrónovou šťávou a solí do krémovité omáčky. Do této směsi přimícháváme po kapkách rozehřáté máslo.
  • 3
    Do omáčky přimícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali rajčatový protlak a kousky rajčat.
  • 4
    Omáčku dochutíme pepřem, solí a špetkou cukru. Nakonec přimícháme drobně nasekanou bazalku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.