Smetanová omáčka k bílému chřestu s rajčaty
25 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 1lžíceBazalka
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 125mililitrůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
343 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Spařená rajčata oloupeme a dužinu, zbavenou semen, nakrájíme na kostičky. Lístky bazalky nasekáme nadrobno. Máslo rozehřejeme.
- 2Ve vodní lázni šleháme žloutky s citrónovou šťávou a solí do krémovité omáčky. Do této směsi přimícháváme po kapkách rozehřáté máslo.
- 3Do omáčky přimícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali rajčatový protlak a kousky rajčat.
- 4Omáčku dochutíme pepřem, solí a špetkou cukru. Nakonec přimícháme drobně nasekanou bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.