Smetanová omáčka po anglicku
35 min.
Ingredience
- 300mililitrůVíno bílé
- 2kusyŠalotka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůChilli paprička
- 20gramůJíška instantní
- 20mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
57 mg
Cukr
853 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme víno, přisypeme posekanou šalotku, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Část tekutiny se odpaří. Přilijeme vývar, přidáme pepř a malou papričku. Znovu přivedeme k varu, zahustíme jíškou a 5 minut povaříme.
- 2Omáčku odstavíme z ohně, přecedíme přes sítko nebo rozmixujeme.
- 3Nakonec zakápneme worcesterem a přimícháme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.