Smetanová omáčka po anglicku

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
57 mg
Cukr
853 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme víno, přisypeme posekanou šalotku, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Část tekutiny se odpaří. Přilijeme vývar, přidáme pepř a malou papričku. Znovu přivedeme k varu, zahustíme jíškou a 5 minut povaříme.
  • 2
    Omáčku odstavíme z ohně, přecedíme přes sítko nebo rozmixujeme.
  • 3
    Nakonec zakápneme worcesterem a přimícháme smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.