Smetanová omáčka s grilovanými paprikami

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůPaprika červená
    • 5gramůPepř cayenský
    • 5gramůSůl
    • 5gramůCukr krupice
    • 200gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky upečeme v troubě do černa. Upečené papriky přeložíme do porcelánové mísy, zakryjeme talířem nebo pokličkou a necháme trochu vychladnout. Oloupeme tak, abychom zachytili všechnu šťávu. Odkrojíme „pokličky" a špičky paprik a odstraníme semeníky. Papriky nakrájíme podélně na 5-6 širších proužků a uchováme je v teple. Oloupané zbytky paprik rozmixujeme nebo protlačíme jemným sítem. Horkou smetanu okořeníme cayenským pepřem, solí a špetkou cukru a teprve potom vmícháme paprikové pyré. Omáčku nalijeme na předehřátou mísu a obložíme ji teplými paprikami.
  • 2
    Chutná s vlažným hutným chlebem a máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.