Smetanová omáčka s grilovanými paprikami
40 min.
Ingredience
- 250gramůPaprika červená
- 5gramůPepř cayenský
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 200gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Papriky upečeme v troubě do černa. Upečené papriky přeložíme do porcelánové mísy, zakryjeme talířem nebo pokličkou a necháme trochu vychladnout. Oloupeme tak, abychom zachytili všechnu šťávu. Odkrojíme „pokličky" a špičky paprik a odstraníme semeníky. Papriky nakrájíme podélně na 5-6 širších proužků a uchováme je v teple. Oloupané zbytky paprik rozmixujeme nebo protlačíme jemným sítem. Horkou smetanu okořeníme cayenským pepřem, solí a špetkou cukru a teprve potom vmícháme paprikové pyré. Omáčku nalijeme na předehřátou mísu a obložíme ji teplými paprikami.
- 2Chutná s vlažným hutným chlebem a máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.