Smetanová omáčka s whiskey s višňovým kompotem
25 min.
Ingredience
- 4centilitryWhisky
- 60gramůCukr krupice
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 8centilitrůLikér krémový - Baileys
- 40gramůCukr vanilka
- 400gramůKompot višňový
- 100gramůTřešně koktejlové
- 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 250gramůTvaroh tučný
- 5gramůMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Višňový kompot přelijeme do rendlíku. Třešně rozmixujeme s trochou sirupu nahrubo. Přidáme k višním a přivedeme k varu. Škrobovou moučku dobře rozmícháme ve whiskey. Přilijeme k višním a necháme vzkypět. Podle potřeby přisladíme. Kompot necháme vychladnout. Ušleháme pevnou šlehačku. Utřeme tvaroh s likérem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi cukru. Vmícháme šlehačku. Do sklenic vkládáme střídavě vrstvu krému a kompotu. Ozdobíme lístky máty a čokoládovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.