Smetanová omáčka s whiskey s višňovým kompotem

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 4centilitryWhisky
    • 60gramůCukr krupice
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 8centilitrůLikér krémový - Baileys
    • 40gramůCukr vanilka
    • 400gramůKompot višňový
    • 100gramůTřešně koktejlové
    • 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 250gramůTvaroh tučný
    • 5gramůMáta
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Višňový kompot přelijeme do rendlíku. Třešně rozmixujeme s trochou sirupu nahrubo. Přidáme k višním a přivedeme k varu. Škrobovou moučku dobře rozmícháme ve whiskey. Přilijeme k višním a necháme vzkypět. Podle potřeby přisladíme. Kompot necháme vychladnout. Ušleháme pevnou šlehačku. Utřeme tvaroh s likérem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi cukru. Vmícháme šlehačku. Do sklenic vkládáme střídavě vrstvu krému a kompotu. Ozdobíme lístky máty a čokoládovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.