Smetanová omáčka se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka polohrubá
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceEstragon
- 150gramůRajčata
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 2lžíceVíno bílé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve zbavíme rajčata slupky a poté je nakrájíme na menší kousky. Rajčata odložíme stranou.
- 2Cibulku nakrájíme najemno a na rozpáleném másle opečeme dozlatova, přimícháme mouku, necháme probublat a přilijeme vývar, smetanu a přisypeme estragon. Vaříme zhruba 20 minut.
- 3Nakonec přidáme připravená rajčata, šlehačku, sůl, pepř a víno.
- 4Podáváme k těstovinám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.