Smetanová polévka s červenou řepou a křenem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou červenou řepu oloupeme a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme a odložíme do misky.
  • 2
    V kastrólku na másle zpěníme cibuli, přidáme červenou řepu a za stálého míchání řepu s cibulí krátce osmažíme. Poté přilijeme horký hovězí bujón a jakmile se začne vařit, snížíme teplotu a řepu vaříme 5-8 minut. Pak přidáme křen a vše vaříme dalších 5 minut. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, promícháme podle chuti, polévku osolíme, ochutíme čerstvě pomletým pepřem a případně podle chuti i špetkou cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.