Smetanová polévka s červenou řepou a křenem
35 min.
Ingredience
- 400gramůČervená řepa
- 1kusCibule
- 2lžíceKřen
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůHovězí bujón
- 55mililitrůZakysaná smetana
- 2špetkyPepř bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Omytou červenou řepu oloupeme a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme a odložíme do misky.
- 2V kastrólku na másle zpěníme cibuli, přidáme červenou řepu a za stálého míchání řepu s cibulí krátce osmažíme. Poté přilijeme horký hovězí bujón a jakmile se začne vařit, snížíme teplotu a řepu vaříme 5-8 minut. Pak přidáme křen a vše vaříme dalších 5 minut. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, promícháme podle chuti, polévku osolíme, ochutíme čerstvě pomletým pepřem a případně podle chuti i špetkou cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.