Smetanová polévka z kapra

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Vápník
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi na rozehřátém másle s 2 lžícemi oleje na mírném plameni smažíme oprané porce kapra. V hlubším silnostěnném hrnci si připravíme světlou jíšku z mouky a oleje. Do hotové jíšky zašleháme mléko a nejméně čtvrt hodiny vaříme za občasného míchání. Současně zvlášť uvaříme mraženou zeleninu s bujónem. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky a pečlivě rozmixujeme dohladka. Do směsi vlijeme smetanu, muškátový květ, sůl a dobře promícháme.
  • 2
    Do hotové polévky vložíme pečlivě obrané a pokrájené maso z kapra a polévku prohřejeme.
  • 3
    Zvlášť si připravíme krutony na oleji. Můžeme z pečiva vykrajovat vánoční motivy. Krutony servírujeme k rybí polévce na zvláštní misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.