Smetanová polévka z kapra
65 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 2špetkyMuškátový květ
- 2krajíceChléb konzumní
- 500gramůKapr obecný
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 0,5kostkaBujón slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Vápník
72 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na rozehřátém másle s 2 lžícemi oleje na mírném plameni smažíme oprané porce kapra. V hlubším silnostěnném hrnci si připravíme světlou jíšku z mouky a oleje. Do hotové jíšky zašleháme mléko a nejméně čtvrt hodiny vaříme za občasného míchání. Současně zvlášť uvaříme mraženou zeleninu s bujónem. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky a pečlivě rozmixujeme dohladka. Do směsi vlijeme smetanu, muškátový květ, sůl a dobře promícháme.
- 2Do hotové polévky vložíme pečlivě obrané a pokrájené maso z kapra a polévku prohřejeme.
- 3Zvlášť si připravíme krutony na oleji. Můžeme z pečiva vykrajovat vánoční motivy. Krutony servírujeme k rybí polévce na zvláštní misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.