Smetanová polévka ze žluté dýně
25 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůSmetana jihočeská lahodná33%
- 1kusCibule
- 400gramůDýně
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1litrHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 4lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
939 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, vyjmeme jádra a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
- 2V hrnci rozpálíme máslo a cibuli v něm dusíme, až zesklovatí. Přidáme dýni a dolijeme vodou, přilijeme vývar, zakryjeme a vaříme 10 minut při nízké teplotě.
- 3Polévku rozmixujeme dohladka nebo propasírujeme přes síto. Přidáme smetanu, sůl, pepř a přivedeme k varu.
- 4Polévku nalijeme do talířů, do každé porce dáme lžíci smetany, opatrně promícháme nožem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.