Smetanová polévka ze žluté dýně

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
939 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme, vyjmeme jádra a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo a cibuli v něm dusíme, až zesklovatí. Přidáme dýni a dolijeme vodou, přilijeme vývar, zakryjeme a vaříme 10 minut při nízké teplotě.
  • 3
    Polévku rozmixujeme dohladka nebo propasírujeme přes síto. Přidáme smetanu, sůl, pepř a přivedeme k varu.
  • 4
    Polévku nalijeme do talířů, do každé porce dáme lžíci smetany, opatrně promícháme nožem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.