Smetanová šarlota s brusinkovým džemem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme do pěny vejce s cukrema a pomerančovou kůrou, poté přimícháme mouku. Plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj nalijeme, troubu předehřejeme na 240 stupňů Celsia, pečeme přibližně 10 minut.
  • 2
    Na vál rozložíme čistou utěrku, posypeme ji moučkovým cukrem a upečený piškot na ni vyklopíme, ještě horký ho za pomoci utěrky srolujeme.
  • 3
    Brusinkový džem smícháme s lžící slivovice, piškot rozvineme a namažeme brusinkovým džemem, opět srolujeme.
  • 4
    Želatinu namočíme, necháme 10 minut bobtnat. 1/4 l vína smícháme s pomerančovou kůrou, v míse ušleháme do pěny žloutky se 2/3 cukru, současně přiléváme víno s pomerančovou kůrou a pomerančovou šťávou. Když je cukr rozpuštěný, přimícháme želatinu a vymícháme hladký krém.
  • 5
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj postupně zašleháme zbytek cukru. Polovinu smetany ušleháme do tuha a zamícháme ji společně se sněhem do krému.
  • 6
    Roládu nakrájíme na tenké řezy a vyložíme jimi kulatou mísu, na řezy navršíme krém, uložíme na 4 hodiny do chladničky.
  • 7
    Po ztuhnutí šarlotu vyklopíme z mísy na tác, zbytek šlehačky ušleháme, naplníme do zdobicího sáčku, povrch šarloty ozdobíme hromádkami šlehačky a čerstvými malinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.