Smetanová tymiánová omáčka
40 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusCibule
- 0,5kusTymián čerstvý
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
66 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme a podusíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno a nasekaný česnek. Zaprášíme moukou, necháme zpěnit a přilijeme víno.
- 2Poté přidáme smetanu a mléko a zvolna asi 10minut provaříme. Přimícháme nasekaný tymián. Dochutíme solí a kořením a na závěr citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.