Smetanové chlebové bochánky se sladkou polevou
45 min.
Ingredience
- 120mililitrůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr vanilka
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceVoda pitná
- 120mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
161 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko a zakysanou smetanu, přidáme vejce, máslo, vanilku, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
- 4Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a rozdělíme na 10 stejně velkých dílů. Z každého vytvoříme asi 7,5 cm dlouhou šišku, dáme je na olejem mírně potřený plech, přikryjeme olejem pomazanou fólií a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.
- 5Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a bochánky pečeme přibližně 15 až 20 minut, až mají zlatavou barvu. Po upečení je necháme pomalu vychladnout.
- 6Během chladnutí smícháme v misce práškový cukr s vodou, směsí vychladlé bochánky potřeme a necháme je zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.