Smetanové chlebové bochánky se sladkou polevou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
161 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko a zakysanou smetanu, přidáme vejce, máslo, vanilku, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
  • 4
    Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a rozdělíme na 10 stejně velkých dílů. Z každého vytvoříme asi 7,5 cm dlouhou šišku, dáme je na olejem mírně potřený plech, přikryjeme olejem pomazanou fólií a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a bochánky pečeme přibližně 15 až 20 minut, až mají zlatavou barvu. Po upečení je necháme pomalu vychladnout.
  • 6
    Během chladnutí smícháme v misce práškový cukr s vodou, směsí vychladlé bochánky potřeme a necháme je zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.