Smetanové kuřecí nudličky s hlívou a těstovinou

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
272 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené kuřecí maso a hlívu ústřičnou nakrájíme na úzké nudličky. Lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky. Velmi malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme kuřecí maso s hlívou (2-3 minuty), za stálého míchání přidáme cibulku a chilli. Společně vše restujeme ještě 2-3 minuty. Pak směs dochutíme solí, kmínem a pepřem. Přilejeme smetanu a 2-3 minuty při mírné teplotě maso podusíme doměkka.
  • 3
    Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, do vroucí vody nasypeme těstovinové motýlky (farfalle) a uvaříme je podle návodu al dente - na skus. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, přimícháme je ke kuřecím nudličkám s houbami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.