Smetanové kuřecí nudličky s hlívou a těstovinou
32 min.
Ingredience
- Vařené těstoviny
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůTěstoviny Farfalle
- 100gramůKuřecí prsa
- 100gramůHlíva ústřičná
- 1kusCibule lahůdková
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 3špetkyKmín drcený
- 2špetkyPepř bílý
- 60mililitrůSmetana 10 % tuku
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
272 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kuřecí maso a hlívu ústřičnou nakrájíme na úzké nudličky. Lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky. Velmi malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme kuřecí maso s hlívou (2-3 minuty), za stálého míchání přidáme cibulku a chilli. Společně vše restujeme ještě 2-3 minuty. Pak směs dochutíme solí, kmínem a pepřem. Přilejeme smetanu a 2-3 minuty při mírné teplotě maso podusíme doměkka.
- 3Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, do vroucí vody nasypeme těstovinové motýlky (farfalle) a uvaříme je podle návodu al dente - na skus. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, přimícháme je ke kuřecím nudličkám s houbami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.