Smetanové lečo
45 min.

Ingredience
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 4kusyRajčata
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrZakysaná smetana
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, žampiony a dusíme téměř do měkka.
- 2Potom přidáme omytá, na dílky rozkrájená rajčata, chvíli podusíme a zalijeme zakysanou smetanou rozkvedlanou s moukou. Podle chuti přisolíme, ještě chvíli povaříme.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.