Smetanové řezy s vlašskými ořechy

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, uvnitř uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a přilijeme trošku vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme vejce, 50 g másla, 50 g cukru, zbytek mléka, špetku soli a vypracujeme těsto. Zakryjeme mísu utěrkou a necháme na teplém místě 20 minut kynout.
  • 3
    V kastrůlku smícháme zbytek másla, zbytek cukru, vanilkový cukr, nasekané vlašské ořechy a zahříváme, dokud cukr nezkaramelizuje. Přimícháme 2 lžíce mléka a sundáme ze sporáku.
  • 4
    Vykynuté těsto vyválíme a položíme na vymazaný plech. Těsto potřeme ořechovou směsí a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut.
  • 5
    Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový pudink a uděláme pudink. Pak pudink necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dotuha a pak přimícháme do zchladlého pudinku.
  • 6
    Upečený korpus rozdělíme na čtvrtiny a každou z nich podélně rozřízneme, natřeme pudinkovým krémem a zase spojíme.
  • 7
    Řezy necháme 30 minut odpočívat v chladničce a pak podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.