Smetanové řezy s vlašskými ořechy
45 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4gramyCukr krupice
- 500mililitrůMléko polotučné
- 200gramůOřechy vlašské
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 0,5kostkaDroždí
- Náplň
- 500mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plech vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 2Do mísy nasypeme mouku, uvnitř uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a přilijeme trošku vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme vejce, 50 g másla, 50 g cukru, zbytek mléka, špetku soli a vypracujeme těsto. Zakryjeme mísu utěrkou a necháme na teplém místě 20 minut kynout.
- 3V kastrůlku smícháme zbytek másla, zbytek cukru, vanilkový cukr, nasekané vlašské ořechy a zahříváme, dokud cukr nezkaramelizuje. Přimícháme 2 lžíce mléka a sundáme ze sporáku.
- 4Vykynuté těsto vyválíme a položíme na vymazaný plech. Těsto potřeme ořechovou směsí a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut.
- 5Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový pudink a uděláme pudink. Pak pudink necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dotuha a pak přimícháme do zchladlého pudinku.
- 6Upečený korpus rozdělíme na čtvrtiny a každou z nich podélně rozřízneme, natřeme pudinkovým krémem a zase spojíme.
- 7Řezy necháme 30 minut odpočívat v chladničce a pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.