Smetanové vanilkové sušenky

500 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
333 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na začátek prosejeme mouku a máslo necháme změknout. Vezmeme si velkou mísu a smícháme v ní postupně všechny suroviny a umixujeme je dohladka. Z těsta vytvoříme váleček tak vysoký, jak si představujeme sušenky. Zabalíme ho do alobalu a vložíme na 8 hodin, nejlépe však na noc, do lednice. Po vyjmutí váleček rozbalíme a nakrájíme na placky.
  • 2
    Položíme je na plech s pečícím papírem a pečeme je asi 10 minut dozlatova až hněda.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.