Smetanové vanilkové sušenky
500 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 0,25šálekMáslo čerstvé
- 2,25šálkyMouka polohrubá
- 0,5šálekCukr krupice
- 0,5šálekZakysaná smetana
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
333 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na začátek prosejeme mouku a máslo necháme změknout. Vezmeme si velkou mísu a smícháme v ní postupně všechny suroviny a umixujeme je dohladka. Z těsta vytvoříme váleček tak vysoký, jak si představujeme sušenky. Zabalíme ho do alobalu a vložíme na 8 hodin, nejlépe však na noc, do lednice. Po vyjmutí váleček rozbalíme a nakrájíme na placky.
- 2Položíme je na plech s pečícím papírem a pečeme je asi 10 minut dozlatova až hněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.