Smetanové zelené fazolky s kuřecím masem

37 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
136 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé fazolové lusky očistíme, omyjeme a konce u stopek odkrojíme. Fazolky si uvaříme v parní lázni. V kastrólu se síťkou (pařák na knedlíky) přivedeme vodu (asi 600ml) k varu, na síťku poklademe celé fazolové lusky, zakryjeme je a vaříme v páře přibližně 2-6 minut. Doba varu je různá podle zralosti fazolek. Důležité je, aby fazolky na zkus byly křupavé, jemné, ne tvrdé a měli světle zelenou barvu. Uvařené fazolky necháme zchladnout, pak je nakrájíme na 3-4 cm kousky a odložíme do misky. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. V hlubší, nejlépe v teflonové pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka orestujeme dozlatova (přibližně 3-5min). Poté přilijeme smetanu, přidáme malý bobkový list a za stálého míchání pomalu maso přivedeme k varu. Jakmile smetana začne bublat, pánev odstavíme z plotny, přidáme fazolky, sůl a pepř podle chuti a nakonec petrželku. Bobkový list vyjmeme. Vše znovu promícháme a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.