Smetanový borůvkový nákyp
55 min.
Ingredience
- 250gramůBorůvky
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůDroždí
- 1,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr moučkový
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
33 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
6 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- 3V misce ušleháme vejce s vlažným mlékem, přidáme sůl, lžíci medu a droždí, přisypeme zbylou mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minuit odpočinout. Potom je nalijeme do připravené zapékací mísy a posypeme borůvkami.
- 4Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po 15 minutách pečení přelijeme smetanou smíchanou s 2 lžícemi medu a necháme ještě 10 minut dopéct.
- 5Nákyp podáváme teplý, posypaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.