Smetanový dezert panna cotta

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
76 kcal
Sacharidy
18 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk rozřízneme, želatinu necháme rozpustit ve vodě (množství vody podle návodu na sáčku).
  • 2
    Smetanu vlijeme do kastrolu, přidáme vanilkový lusk a zhruba 5 minut zahříváme. Do horké smetany vmícháme cukr a šlehám, až se zcela rozpustí.
  • 3
    Krém odstavíme z ohně, jakmile se začne vařit. Vanilkový lusk zhruba po půl druhé minutě vyjmeme. Do krému pečlivě vmícháme želatinu zbavenou vody. Během chladnutí (zhruba 5 minut)často mícháme, aby se netvořil škraloup. Poté krém rozlijeme do misek, které přikryjeme fólií a krém dáme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
  • 4
    Vychladlý dezert vyklopíme na dezertní talířky (dobře se vyklápějí, když misky před vyklopením na 3 vteřiny ze tří čtvrtin ponoříme do horké vody).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.