Smetanový dezert panna cotta
20 min.
Ingredience
- 50centilitrůSmetana
- 70gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 2plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk rozřízneme, želatinu necháme rozpustit ve vodě (množství vody podle návodu na sáčku).
- 2Smetanu vlijeme do kastrolu, přidáme vanilkový lusk a zhruba 5 minut zahříváme. Do horké smetany vmícháme cukr a šlehám, až se zcela rozpustí.
- 3Krém odstavíme z ohně, jakmile se začne vařit. Vanilkový lusk zhruba po půl druhé minutě vyjmeme. Do krému pečlivě vmícháme želatinu zbavenou vody. Během chladnutí (zhruba 5 minut)často mícháme, aby se netvořil škraloup. Poté krém rozlijeme do misek, které přikryjeme fólií a krém dáme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
- 4Vychladlý dezert vyklopíme na dezertní talířky (dobře se vyklápějí, když misky před vyklopením na 3 vteřiny ze tří čtvrtin ponoříme do horké vody).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.