Smetanový humr Newburg
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyHumr
- 2lžičkySůl
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceBrandy
- 2lžíceSherry brandy
- 6lžicMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
39 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
20 mg
Cukr
128 mg
Postup přípravy
- 1Humra uvaříme, rozpůlíme, maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na kousky. V pánvi necháme zpěnit máslo, přidáme maso a cca 5 minut orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. V misce rozšleháme žloutky se smetanou, přilijeme do pánve a zlehka promícháme. Jakmile začne omáčka houstnout, přidáme brandy a sherry. Prohřejeme, ale již nevaříme. Humří směs přemístíme do prázdného krunýře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.