Smetanový humr Newburg

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
39 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
20 mg
Cukr
128 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Humra uvaříme, rozpůlíme, maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na kousky. V pánvi necháme zpěnit máslo, přidáme maso a cca 5 minut orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. V misce rozšleháme žloutky se smetanou, přilijeme do pánve a zlehka promícháme. Jakmile začne omáčka houstnout, přidáme brandy a sherry. Prohřejeme, ale již nevaříme. Humří směs přemístíme do prázdného krunýře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.