Smetanový koktej s krevetkami
14 min.
Ingredience
- 15gramůMrkev kořen
- 15gramůCeler bulvový
- 30gramůMajolka
- 1špetkaSůl
- 20mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Vařené krevetky
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
346 mg
Cukr
137 mg
Postup přípravy
- 1Mražené malé krevetky dáme přes noc do igelitového sáčku a vložíme do misky s ledovou vodou (nesmějí se však namočit). Necháme je tak do druhého dne. Pokud ráno nebudou rozmrazené, vyjmeme je ze sáčku a necháme volně na talíři v lednici do doby, než se úplně rozmrazí.
- 2Pokud máme krevetky s krunýři, oloupeme je, když jsou polorozmrazené, jde to lépe.
- 3Očistíme a omyjeme mrkev s celerem. Zeleninu jemně nastrouháme, dáme do mísy, přidáme majolku, sladkou smetanu, citrónovou šťávu, sůl, bílý pepř a promícháme.
- 4V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžicí soli. Do vroucí vody vložíme rozmrazené krevetky a při mírné teplotě (jakmile se začne voda znovu vařit) malé krevetky vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené mají krásnou růžovo-mléčnou barvu. (jednu krevetku rozkrojíme a zkontrolujeme, jestli je uvařená). Krevetky přimícháme do smetany ze zeleninou, kokteil nalijeme do vysokých sklenic, ozdobíme omytými lístky meduňky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.