Smetanový koktej s krevetkami

14 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
346 mg
Cukr
137 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražené malé krevetky dáme přes noc do igelitového sáčku a vložíme do misky s ledovou vodou (nesmějí se však namočit). Necháme je tak do druhého dne. Pokud ráno nebudou rozmrazené, vyjmeme je ze sáčku a necháme volně na talíři v lednici do doby, než se úplně rozmrazí.
  • 2
    Pokud máme krevetky s krunýři, oloupeme je, když jsou polorozmrazené, jde to lépe.
  • 3
    Očistíme a omyjeme mrkev s celerem. Zeleninu jemně nastrouháme, dáme do mísy, přidáme majolku, sladkou smetanu, citrónovou šťávu, sůl, bílý pepř a promícháme.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžicí soli. Do vroucí vody vložíme rozmrazené krevetky a při mírné teplotě (jakmile se začne voda znovu vařit) malé krevetky vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené mají krásnou růžovo-mléčnou barvu. (jednu krevetku rozkrojíme a zkontrolujeme, jestli je uvařená). Krevetky přimícháme do smetany ze zeleninou, kokteil nalijeme do vysokých sklenic, ozdobíme omytými lístky meduňky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.